[vc_row][vc_column width=”1/1″][us_image image=”396″ size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

شبکه ۴K

در این مطلب آموزش و نحوه اتصال شبکه ۴K به تلویزیون های هوشمند داده می شود . همچنین فرکانس های دریافتی شبکه فراتر و بررسی مشکلات عدم نمایش ۴K یا کیفیت UHD (2160P) یا به اصطلاح ۴K با فناوری رنگیWCG و HDR-HLG مورد بحث قرار می گیرد تا تمامی برنامه ها را بصورت ۴k تماشا کنید . شبکه فراتر با فناوری صدای محیطی چند کاناله و فناوری فشرده‌سازی HEVC Main 10 (10 بیتی) و نرخ فریم ۵۰ در ثانیه راه‌اندازی شده که بالاترین سطح استانداردهای حال حاضر پخش برودکست را در جهان داراست. همچنین شبکه فراتر مجهز به فناوری بومی تلویزیون ترکیبی یا HBBTV نیز است که ضمن ایجاد بسترهای تعامل با مخاطبین، جذابیت‌های آن را دوچندان می‌کند.

آموزش دریافت شبکه ۴K فراتر روی کانال تلویزیون/ فرکانس شبکه فراتر

شبکه فراتر به عنوان اولین شبکه ایرانی با فناوری ۴K HDR از تاریخ ۱۳۹۹/۹/۹ به صورت آزمایشی آغاز به کار کرده و اخیرا برنامه‌های متنوع‌تری به کنداکتور آن اضافه شده است. پخش آزمایشی این شبکه از طریق ماهواره بدر ۵ آغاز شد و همچنین به صورت زمینی در تمامی ۳۱ مرکز استان با تلویزیون یا گیرنده‌های ۴K قابل دریافت است.

برای دریافت این شبکه، گیرنده تلویزیونی شما باید شبکه ۴K باشد و امکان دریافت DVB-T2 و کدک HEVC 10bit را داشته باشد. همچنین این شبکه از فناوری HDR HLG بهره می‌برد که گیرنده می‌بایست این امکان را نیز باید پشتیبانی کند. دیگر قابلیت این شبکه، سرویس HbbTV است که در صورت پشتیبانی گیرنده، می‌توانید از امکانات این سرویس استفاده کنید.

فرکانس های استانی شبکه تلویزیونی فراتر – کانال یابی و تنظیم کانال

این شبکه ۴K هم از طریق ماهواره بدر ۵ با موقعیت ۲۶ درجه شرقی و فرکانس ۱۲۳۲۲ عمودی و هم در کانال‌یابی در شهرهای مختلف طبق جدول زیر در کانال‌ UHF دریافت می‌شود.

۱ – ابتدا باید از ابندا کانال یابی کنیم ، یعنی از طریق منو وارد جستجوی شبکه شده و مجدد شبکه ها را جستجو کنیم .

۲ – در لیست زیر شماره کانال یا شبکه های ۴K تمام استان ها نوشته شده . با توجه به استان خود شماره شبکه را انتخاب نمائید . برای مثال تهران شماره کانال ۵۴ و ۵۸ است.

۳ – امکانات مورد نیاز : _ تلویزیونی شما باید ۴K باشد _ امکان دریافت DVB-T2 و کدک HEVC 10bit را داشته باشد _ تلویزیون HDR HLG را پشتیبانی کند _ استفاده از آنتن مرغوب

۱ – تفاوت کیفیت HD و UHD و ۴K در چیست؟

کیفیت HD یا High-definition ابعاد ۱۰۸۰×۱۹۲۰ است که حدود ۲ میلیون پیکسل را شامل می‌شود، اما کیفیت UHD یا Ultra-high-definition ابعاد ۲۱۶۰×۳۸۴۰ است که حدود ۸ میلیون و ۳۰۰ هزار پیکسل را شامل می‌شود، یعنی بیش از ۴ برابر کیفیت از HD بالاتر است. در بین مردم به UHD عبارت ۴K نیز گفته می‌شود، اما اساساً ۴K با ابعاد ۲۱۶۰×۴۰۹۶ برای پرده سینما طراحی‌ شده است.

۲ – چگونه شبکه فراتر را دریافت کنیم؟

ابتدا از روشن بودن فرستنده بسته پنجم که برای محتوی ۴K است در منطقه خود مطمئن شوید، سپس به موارد بعدی توجه کنید. برای دریافت و تماشای شبکه فراتر یا IRIBUHD به چند پیش‌نیاز احتیاج دارید. اول اینکه تلویزیون شما هم از رزولوشن ۴K UHD و هم از قابلیت رمزگشایی HEVC پشتیبانی کند. بهتر است تلویزیون شما از فناوری HLG 10  HDR نیز پشتیبانی کند تا بتوانید از کیفیت بسیار بالای نمایش رنگ این شبکه برخوردار شوید.

۳ – شبکه فراتر در کدام استان‌ها قابل دریافت است؟

در مراکز استان‌ها قابل دریافت است که جدول آن را در قسمت فرکانس های استانی ذکر شده در بالا می‌توانید مشاهده نمایید. توجه داشته باشید که به دلیل پهنای باند موردنیاز این شبکه، باید از آنتن مرغوب استفاده نمایید. آنتن‌هایی که اکتیو هستند، توانایی بیشتری برای دریافت این شبکه دارند.

۴ – آیا این شبکه در ماهواره هم پخش می‌شود؟

بله ، در قسمت بالا ” پخش شبکه فراتر روی ماهواره بدر ” فرکانس و مشخصات نوشته شده .

۵ – من شبکه فراتر را دریافت کردم. تصویر شبکه تیره و کدر است. مشکل از کجاست؟

شبکه فراتر یا همان‌ IRIB UHD از فناوری HDR و HLG استفاده می‌کند و چنانچه تصویری با این‌ مشخصه از این شبکه پخش شود و تلویزیون شما از این فناوری پشتیبانی نکرده باشد، تصویر این شبکه برای شما کدر خواهد بود. احتمال دیگری هم وجود دارد؛ اینکه گیرنده شما از این قابلیت پشتیبانی می‌کند، ولی در تنظیمات این گزینه غیرفعال است که باید آن را در قسمت تنظیمات پیشرفته تصویر پیدا و فعال کنید.

۶ – چگونه قابلیت HbbTV را فعال کنیم؟

فرآیند استفاده از این سرویس، بسیار ساده است. کافیست تلویزیون را به اینترنت متصل کرده و روی شبکه‌ای که از این سرویس بهره می‌برد، برویم. حال علامتی در این خصوص در گوشه تلویزیون ظاهر می‌شود. در اینجا با زدن کلید قرمز در کنترل تلویزیون‌تان به سرویس تعاملی HbbTV دسترسی خواهید داشت.

۷ – من جستجو زده‌ام اما این شبکه تصویر ندارد و فقط صدای آن پخش می‌شود. چرا؟

ممکن است به این دلیل باشد که گیرنده یا تلویزیون شما از امکان رمزگشایی HEVC Main 10 را نداشته و یا اینکه پردازشگر گیرنده توانایی پردازش تصاویر UHD 4K  را ندارد.

۸ – تلویزیون من شبکه  UHD 4K هست اما تصویر شبکه را ندارم؟

احتمالاً به این دلیل است که تلویزیون شما به‌طور کامل از پروفایل‌های مختلف HEVC پشتیبانی نمی‌کند. برای رفع مشکل، تلویزیون را به اینترنت متصل کرده و بروز رسانی دستگاه را توسط روش‌هایی که شرکت سازنده گیرنده شما معرفی کرده، انجام دهید.

۹ – آیا شبکه فراتر با گیرنده دیجیتال HEVC قابل دریافت است؟

شبکه UHD 4K صرفاً با تلویزیون یا گیرنده‌های ۴K قابل دریافت و مشاهده است و صرف اینکه یک گیرنده HEVC باشد کفایت نمی‌کند و در گیرنده‌های Full HD به دلیل عدم تعبیه این موضوع تصویر شبکه نمایش داده نمی‌شود.

۱۰ – من شبکه ۴K فراتر را دریافت می کنم ولی تصویر تاریک است، چرا؟

شبکه فراتر با استاندارد تلویزیونی HLG HDR 10 برنامه های خود را پخش می‌کند، اگر گیرنده شما این فناوری را پشتیبانی نکند قابلیت رمزگشایی محتوی شبکه فراتر را ندارید و تصویر را تاریک دریافت خواهید کرد. البته در بسیاری از گیرنده ها این مشکل توسط سازنده با دادن آپدیت جدید حل شده است که بایستی گیرنده به روزرسانی شود.

۱۱ – چرا در برخی از تلویزیون ها تصویر با کیفیت بهتری دریافت می شود؟

این موضوع به میزان نیت پانل تلویزیون بستگی دارد که بایستی حداقل ۳۰۰ باشد، هر چه بالاتر رود کیفیت بهتری را خواهید داشت. ضمنا گیرنده شما حتما باید ۱۰بیت باشد که بتواند یک میلیارد رنگی که در شبکه فراتر استفاده می شود را نمایش دهد.

۱۲ – سال ساخت تلویزیون من جدید است، اما چرا این قابلیت برای آن در دسترس نیست؟

اگر از اتصال تلویزیون به اینترنت مطمئن هستید، باید این مورد را از شرکت سازنده تلویزیون‌تان جویا شوید. طبق بررسی‌های ما متاسفانه شرکت‌های سازنده و مونتاژ کننده تلویزیون در داخل کشور، با وجود پشتیبانی کردن این سرویس، آن را غیرفعال کرده‌اند. از آن‌ها بخواهید با دادن آپدیت این آپشن را فعال کنند.

۱۳ – تفاوت HbbTV با محیط اسمارت و اینترنت گردی تلویزیون هوشمند در چیست؟

اگر تلویزیون شما هوشمند است برای استفاده از قابلیت‌های آن به یک موس احتیاج خواهید داشت؛ درحالیکه در این سرویس، منوها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که به‌راحتی با کنترل تلویزیون بتوان از آن استفاده کرد.

۱۴ – تلویزیون من اسمارت است و به اینترنت وصل می‌شود، اما سخت‌افزار قوی ندارد، آیا این امکان برای من فعال می‌شود؟

قابلیت HbbTV کاملا بر بستر وب و HTML5 اجرا می‌شود و به هیچ عنوان به سخت افزار تلویزیون ارتباط مستقیمی ندارد.

۱۵ – قابلیت HbbTV چه چیزی به تلویزیون می افزاید؟

وقتی این سرویس فعال باشد، شما می‌توانید اخرین اخبار روز، نرخ ارز و قیمت‌های محصولات، لیست سریال‌های درحال پخش و پخش شده و در دست پخش آینده ، لیست کارتون‌ها و بازپخش‌ آن‌ها، بازی‌های مختلف، آرشیو برنامه‌های پخش شده، اعلان‌های اضطراری سیل، زلزله و… را بدون نیاز به نصب اپلیکیشن خاصی و به ساده‌ترین شکل ممکن روی تلویزیون‌تان داشته باشید.

۱۶ – کدام تلویزیون‌ها از قابلیت HbbTV پشتیبانی می‌کنند؟

تمام تلویزیون‌هایی که تولید آن از سال ۲۰۱۶ به بعد بوده و اسمارت باشند، یعنی بتوانند از طریق کابل یا وای‌فای به اینترنت متصل شوند، از این قابلیت پشتیبانی می‌کنند. بعنوان مثال تلویزیون اندرویدی اسنوا، دوو، هیمالیا، سونی، هایسنس و فیلیپس قابلیت دریافت این سرویس را دارند.

۱۷ – قابلیت HbbTV در تلویزیون شامل چه استفاده‌هایی می شود؟

تلویزیون هیبرید یا تلویزیون ترکیبی استانداردی است که با ترکیب قابلیت‌های پخش برودکست همگانی و دریافت از طریق اینترنت باند پهن تلاش دارد تا خدمات و اطلاعات جانبی و جذابی را علاوه بر پخش صدا و تصویر برای بیننده فراهم کند. سرویس‌های متنوعی بر اساس این استاندارد قابل ارائه هستند که با نام خدمات ارزش افزوده شناخته می‌شوند. شاید برای شما اتفاق افتاده باشد که هنگام تماشای برنامه علاقه‌مند باشید که اطلاعات بیش‌تری راجع به بازیگران، عوامل برنامه و… به دست آورید. با استفاده از این سرویس نه تنها این امر میسر می‌شود بلکه حتی امکان خرید لباس بازیگر، مواد اولیه برنامه آشپزی، اطلاع از وضعیت آب و هوایی، اوقات شرعی و… به صورت آنلاین و تنها با فشردن کلید قرمز روی دکمه کنترل امکان‌پذیر خواهد بود. این خدمات قرار است به تدریج در شبکه‌های تلویزیونی صدا و سیما گنجانده شوند.

۱۸ – قابلیت HbbTV چیست؟

این قابلیت که مخفف جمله Hybrid broadcast broadband TV است، قابلیتی است که با آن، تلویزیون علاوه بر پخش عادی محتوای شبکه‌های تلویزیونی (برودکست)، قادر به نمایش محتوای اضافی‌ و تعاملی مانند اخبار، آرشیو، کنداکتور، بازی و… از‌طریق اینترنت (برودبند) است.

۱۹ – مفهوم HDR چیست؟

HDR مخفف عبارت High Dynamic Range به معنای تصویربرداری با محدوده دینامیکی بالا است. یکی از شاخصه‌های مهم در دریافت تصاویر تلویزیونی دقت رنگ و نحوه نمایش نقاط تاریک و روشن در صفحه نمایش است. هرچه دامنه رنگی تصاویر بیشتر باشد طیف رنگی گسترده‌تر شده و این‌گونه به نظر می‌رسد که تصاویر عمق بیشتری دارند. هم‌چنین کیفیت سایر رنگ‌ها به‌شدت بهبود پیدا می‌کنند و تصاویر بیش‌ازپیش واقعی‌تر به نظر می‌رسند.

۲۰ – چرا از استاندارد HLG HDR 10 استفاده شده و این چه مزیتی نسبت به بقیه استاندارد های HDR دارد؟

این استاندارد برای پخش زنده تلویزیونی طراحی شده و چون نیاز به متادیتا از پیش تهیه شده ندارد، امکان پخش زنده ر ا به صورت HDR محیا می سازد، اما در استانداردهای دیگر بایستی متادیتا استخراج و برای گیرنده ارسال شود که این امر فقط در صورت پخش محتوی آفلاین امکان پذیر است.

۲۱ – بررسی کابل و گیرنده دیجیتال تلویزیون

اتصالات کابل پشت تلویزیون را بررسی کنید. گاهی اوقات علت مشکل تیره بودن تصویر در تلویزیون ال ای دی می تواند به واسطه ی اشتباهاتی در اتصالات کابل به وجود آمده باشد. به این معنی که برخی از سیمهای کابل HDMI ایراد دارد و باعث ایجاد مشکل شده است . برای حل این مسئله باید کابل HDMI را تعویض کنید و دوباره بررسی نمائید.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *